Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítězné recepty Zeliády 2012 - OVOCNÉ MLSY

26. 2. 2012

 

Kategorie Ovocné mlsy

 

1.místo - Horáková Jarmila - Pampeliškový med

250 květů pampelišek,1 citron,1l vody svaříme 1/4 hodiny, necháme odstát do druhého dne. Vše zcedíme, přidáme 1kg cukru a vaříme 1 hodinu.

 

2.místo - Plachá Alena - Kandovaná dýně

 

 

3.místo - Novotná Miluše (Němčice nad Hanou) - Malinová marmeláda

1 kg malin očistíme a nadrobno pomeleme,

připravené ovoce vaříme za stálého míchání asi 10 minut,

do 500 g moučkového cukru vmícháme obsach sáčku Pektogelu,

tuto směs postupně přidáváme k ovocné hmotě a přivedeme k varu,

pak přidáme 400-700 gramů cukru podle zralosti ovoce a opět vaříme, za stálého míchání vaříme 5 minut a odebíráme pěnu,

horkou marmeládu přeléváme do suchých předehřátých sklenic, ihned zavřeme a na 5 minut obrátíme dnem vzhůru.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář