Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítězné recepty zeliády - Okurky 2011

8. 6. 2011

Okurky 1.místo 2011 - Hudečková Emilie - Želeč

Nálev: 4l vody, 160g soli, 300g cukru, 50 sacharínů, nechat projít varem a pak přidáme 1 1/4l octa a znovu necháme projít varem. Nálev necháme vychladnout.

Na spodek sklenic, vložíme 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, kousek bobkového listu, kopr, kolečka mrkve a cibule. Okurky vaříme 20 min při 80°C.

 

 

Okurky 2.místo 2011 - Svobodová Jana - Víceměřice

 Nálev:  1 1/2L VODY, 1/2 L OCTA, 1 DEKO, 18 DKG CUKRU, 15 TABLET SACHARINU

DO ČISTÝCH SKLENIC VLOŽÍME OČIŠTĚNÉ OKURKY,CIBULI,MRKVU,KOPR POPŘÍPADĚ ŘEDKEV A ZALEJEME I TEPLÝM NÁLEVEM.STERILUJEME 20MIN NA 80C .

 

 

Okurky 3 .místo 2011 - Štéblová Jana - Víceměřice

Rozpis na 1 sklenici 0,7l:

Sklenici naplníme okurky - můžeme prokládat mrkví, petrželí, cibulí, koprem a  dokořeníme : 5x hřebíček,5x celý pepř, 5x nové koření,3 sachariny,2 rovné kávové lžičky soli,2 rovné polévkové lžíce cukru, špetka hořčičného semínka, kousek bobkového listu, 3/4 dcl octa, dolijeme studenou vodou doplna.

Uzavřeme a sterilujeme 20 min. na 80°C.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář