Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítězné recepty zeliády - OKURKY-2010

20. 2. 2010
Okurky (1.místo 2010 - Kubíčková Dagmar-Doloplazy)

Nálev
1 1/2 l vody
3/8 l octa (3,75dcl)
6dkg soli
11dkg cukru
24 cukerínů
Do sklenic dáme cibuli, mrkev,kopr,křen,hořčičné semínko,bobkový list,5 nových koření,5 celých pepřů,1 hřebíček.



Okurky (2.místo 2010-Ševčíková Jarmila)


Nálev na 12 sklenic:
1 l octa
4 l vody
30 dkg cukru
50 cukerínů
16 dkg DEKA-5 min vařit
Do každé sklenice se k okurkům přidá:2 nové koření,2 hřebíčky,4 pepře,4 kolečka cibule,vinný list,4 kolečka mrkve,kousek křenu,dle fantazie každého-kopr.Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 15 min na 85°C.


Okurky-Znojemský nálev(3.místo 2010 - Horáková Jarmila)

Do 0,7l sklenice dáme:
4 kolečka mrkve
4 kolečka cibule
kopr
1 malou lžičku soli
1 velkou lžíci krystalového cukru
4 sachariny
5 celých pepřů
5 nových koření
1 bobkový list
1 dcl octa
Sklenici s okurky pak dolejeme do plna studenou vodou a sterilujeme 20min na 100 °C

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář