Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vinobraní,vinobraníčko...2009

7. 10. 2009

S úřadujícím podzimem,kdy sluníčko ztrácí svou sílu,dny jsou chladnější a den se krátí,vrcholí venkovní práce -  nejen na zahrádkách,ale i na úpravách domků a jejich okolí,uspořádali zahrádkáři,pro zrelaxování těla i duše,taneční zábavu,která,i když nepatříme mezi vinařské oblasti,nesla název Vinobraní.

I příprava se nesla v podobném duchu.Sál byl vyzdoben šlahouny a hrozny vinné révy,dovezli jsme i víno sudové ze sklípku.

V pátek 2.řijna večer nastal den D.Hudba v podání bratrů Kučerových z Dobromilic spustila svou produkci,ve vyzdobeném sále čekaly na návštěvníky džbánky z vínem ze sklípku,k zajídání byl připraven čerstvý ovárek s chlebem,sýr,cukroví,či hrozny vína,nachystaná byla i bohatá tombola.Jediné co chybělo - byli návštěvníci..., což některé pořadatele,kteří jsme s přípravou strávili dost času vcelku zamrzelo... . Ale i přesto,zábava,pro poloprázdný sál proběhla.Zároveň při této akci se uskutečnilo slavnostní oficiální vyhlášení výsledků naší soutěže Rozkvetlá obec 2009 a vítězům byly předány diplomy a ceny, v podobě materiálu k výsadbě a ošetřování pro jejich květinovou výzdobu v příštím roce.

V sobotu 3.řína už byl sál plný.Probíhalo totiž soutěžní odpoledne pro děti,pod názvem Vinobraníčko.Své hezké,pro některé z nich premiérové vystoupení na veřejnosti, tu měli žáčci z mateřské školy,pod vedením svých učitelek.Po skončení vystoupení převzaly pomyslné žezlo nad spoustou dětí v sále p.Melíšková a sl. Jarka Mézlova které si pro ně připravily spousty soutěží.Všechny soutěžící děti byly za zvádnutí úkolů odměněny sladkou odměnou.Na závěr odpoledne proběhlo ještě losování velké dětské tomboly...

                                                                   - P.B. -

Ps :Co bylo špatně ,že se sešlo tak málo lidí???Jaký je Váš názor na podobné akce,co by jsme měli zlepšit? Napište svůj názor k tématu do komentářu prosím.... Děkuji petr Buriánek.

A FOTO NALEZNETE NA HLAVNÍ STRÁNCE - AKCE -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář