Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lóbačka pod rozkvetlym stromem 2009

2. 5. 2009
Podle dávné tradice, by měla být každá slečna, či žena na prvního máje políbena pod rozkvetlým stromem, aby po celý příští rok neuschla.Nejvhodnější je prý třešeň, jenže ty nám letos odkvetly již před týdnem.
Naštěstí nám prozíraví VÍCEMĚŘICKO-MEXIČTÍ předci zanechali přímo uprostřed návsi, málo známý druh TŘEŠNĚ-STŘEŠŇOVNÍK KAŠTANOVÝ-což málokdo  až do 1.5.09 věděl :)
Proč by se měl každý líbat individuálně??? Proč to nezkusit v jeden okamžik, na jednom místě, pod jedním stromem?? A tak vznikla myšlenka, jak zachránit tuto tradici.A tou  bylo uspořádání hromadné lóbačky na vsi.Byl to zároveň i test, jaký mají lidé zájem o zábavu, nadsázku a recesi.Mezi pořádajícími oslovenými zahrádkáři dostal tenhle nápad okamžitou podporu a i proto se tato akce uskutečnila.Hlavní myšlenku, aby se v jeden okamžik, políbilo několik párů se sice zrealizovat nepodařilo,ale i přesto, se během odpoledne (mnohdy i odchytem procházejících dvojic), podařilo zachránit před uschnutím na 25 žen i slečen..
A jak akce proíhala??
Při pohodové hudbě, kterou zajišťoval Viťa, byly páry uváděny pod NÁŠ vzácný STŘEŠŇOVNÍK (možná jediný svého druhu na světě), nádherně kvetoucí strom, kde v rámci prevence proti nákaze MEXICKOU CHŘIPKOU, si dvojce navzájem museli zdesinfikovat své rty zázračným HANÁCKÝM sérem JAMIFLU  a poté byl jejich výkon při vzájemnem polibku zdokumentován fotografem.
Po tomto  aktu každá políbená žena obdržela certifikát, který jí zaručuje, že pro příštích 365 dnů neuschne.
Pro všechny návštěvníky bylo připraveno občerstvení a posezení na sluníčku, odkud mohli fandit a povzbuzovat další líbající se páry.Mezi páry kteří se políbili pod stromem, byli i naši členové ČZS - manželé Pekárkovi, kteří ač se to nechce věřit, na jaře oslavili svou ZLATOU SVATBU.
                                                                                          -P.B.-
DALŠÍ FOTO JE NA www.vitfialka.rajce.net
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář