Jdi na obsah Jdi na menu
 

Brigáda ve školní zahradě a výsadba třešní

30. 3. 2010
Kde jinde by zahrádkáři měli trávit jaro než na zahradě...V pátek 26. března  část z nich ale opustila své domácí království proto,aby se sešli na školní zahradě.Právě tam totiž uspořádali zahrádkáři brigádu na dokončení zmlazovacího řezu jabloní.První polovina stromů se zvládla zmladit loni na jáře a tu zbývající jsme dokončili letos.
Sešlo se nás vcelku hojné množství,takže se povedla nejen úprava stromů,ale podařilo se vyhrabat a uklidit celou sadovou část zahrady.
Ještě jednou děkujeme všem kteří obětovali svůj čas a přiložili ruku k dílu.

V pondělí 29.března jsme v jarních pracích pokračovali a vysadili jsme další čtyři třešně,mezi hřištěm a rybníkem ve Svodnici.Třešně z loňské výsadby se všechny ujaly a zesílily natolik ,že jsme museli povolit i úvazky.Tentokrát jsme zasadili dvě srdcovky Karešova a dvě chrupky Burlat,díky vstřícnosti OÚ, který zakoupil výsadbový materiál.

Ještě moje malá soukromá poznámka.
Asi by vůči přírodě bylo vstřícné,kdyby každý ze zájemců,kteří si za hubičku nebo úklid kácí uschlé či nevhodné stromy ve veřejné zeleni na palivo,aby zasadil strom nový, systémem 1:1 a  to ,po domluvě s komisí obecního zastupitelstva,,která by určila vhodné místo a  třeba i zajistila výsadbový materiál. Ale nejen strom vysadit,ale i o něj celý rok pečovat než se řádně ujme,protože poměr úbytku vzrostlých stromů k počtu vysazených stromků mladých je až děsivý...To je můj návrh k zamyšlení , který budu ventilovat na některém ze zasedání obecního zastupitelstva.

                                                      - P.B. -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FOTO

-M.I-,3. 4. 2010 23:54

http://czsvicemerice.rajce.idnes.cz/29.brezna_Vysadba_tresni/