Jdi na obsah Jdi na menu
 

8. 8. 2020 Turnaj v Petanque - článek

9. 8. 2020

 

Uprostřed prázdnin, v sobotu 8. srpna na hřišti v Bloudníku, proběhl turnaj v pétanque. Turnaj pořádali místní zahrádkáři s podporou Územního sdružení v Prostějově, pro členy zahrádkářských organizací z celého okresu.

Do turnaje se přihlásilo osm týmů napříč okresem, které zápasy turnaje v koulené – jak zní pěkný český název pro tuto pohodovou hru – odehrály na čtyřech připravených hřištích. Vzhledem k téměř tropickému dni byly pro pohodu hry nastavěny altány, které alespoň trochu zachytily letní výheň. Hrálo se systémem každý s každým, takže se hra protáhla od 14 hodin až do půl sedmé večer, téměř bez přestávek. Tříčlenné zahrádkářské týmy hrály s obrovských nasazením, ale bohužel bedna vítězů má jen tři stupně. Na třetím místě skončil tým „Zahrádkáři – muži – Smržice“. Druhou příčku obsadili „Víceměřičtí zahrádkáři“ – ve složení Jaroslav Horák, Hana Kalvodová a Eduard Novotný. Místo první patřilo týmu „Zahrádkářky Čelčice“. Náš druhý nasazený tým „Zahrádkáři Mexiko“ – ve složení Andrea Vaculíková, Libuše Iránková a - bohužel dosáhl jen na pátou příčku. Diplomy a ceny pro každý tým, které byly většinou kapalné, předávala s místním předsedou i přítelkyně Vlasta Ambrožová z územního sdružení. Po celé odpoledne bylo kromě tepelné pohody, zajištěno občerstvení a pitný režim, pohodová hudba a okamžitá recesní tombola. Turnaj byl pro místní hráče i malou vzpomínkou na přítele Ludvíka Ševčíka, neboť za utržené peníze z doprodeje skalniček, které vypěstoval, byly zakoupeny dvě sady petanqových koulí, se kterými se v turnaji hrálo.

Závěrečné poděkování patří za materiální a technickou podporu obci Víceměřice, hasičům a i za dar od pana Jaroslava Ryšky. V neposlední řadě chci poděkovat všem, kteří se na přípravě, průběhu a následovném úklidu po turnaji podíleli.

Petr Buriánek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář