Jdi na obsah Jdi na menu
 

7. 5. 2016 Hodové odpoledne (článek)

8. 5. 2016

Čas letí jako zběsilý a než jsme se nadáli, už tu byl začátek května a s ním i víceměřické hody. Tentokrát jsme je slavili až v sobotu 7. května, kdy místní hasiči za podpory OÚ a zahrádkářů uspořádali na chatě „sobotní hodové odpoledne“. Tanci i poslechu nám hrála po celé poobědí skupina Předina a jelikož bylo, oproti tomu loňskému, tentokrát krásné slunečné počasí, přilákaly asi i tyto dvě pozitiva na chatu přes stovku návštěvníků. Také letos byla pro děti připravena hodová střelnice, kde si mohly vystřelit růži pro maminku nebo pro sebe nějakou dobrůtku na zub. Neodolali ani mnozí dospěláci a předváděli svou pevnou ruku a ostrý zrak a vystřelili růži svým partnerkám… Po celé odpoledne se prostorem linula vůně z udírny, která nabízela uzené cigáro, také černohorské pivo bylo vítaným zpestřením. No a v občerstvení se našlo něco na mls úplně pro všechny. K hodům odjakživa patřily koláče a zákusky, tak už několik let probíhá soutěž „O nejlepší hodový koláč“. Porota vybraná z dobrovolníků degustovala a vybrala z 13 vzorků ty nejlepší.

V kategorii zákusky, kde soutěžilo 8 vzorků, zvítězily:

1. Marie Hartelová – metrový řez

2. Jarmila Horáková – čokoládový řez

3. Iveta Vydláková – Míša řez

V kategorii kynuté soutěžilo 5 vzorků a pořadí bylo následující:

1. Jarmila Horáková – vdolečky

2. Marie Štvrtecká – povidlový vdolek

3. Jarmila Mézlová – vdolečky

Všechny výherkyně obdržely dle pořadí ceny, jimiž byl nějaký ten kousek nádobí do kuchyně, ke stolování a diplom. Po vyhlášení výsledků se zbylé moučníky nakrájely na drobné kousky a roznesli se k ochutnání návštěvníkům na stoly. V závěru odpoledne nechyběla ani oblíbená soutěž o ceny. Myslím si, že se nám zúčastněným sobotní hodové odpoledne obzvlášť vydařilo a ti co nepřišli, měli velkou škodu.

Hodové oslavy pokračovaly i v neděli 8. května, kdy v kapli svatého Floriána byla sloužena hodová mše pro místní farníky a svému patronu zde vzdávali hold i uniformovaní hasiči.

Po desáté hodině pak na hřišti proběhl tradiční fotbalový duel svobodní proti ženatým, který měl ve své režii SK Mexiko ...

              Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář