Jdi na obsah Jdi na menu
 

4.6.2011 - Víceměřický výšlap 2011

6. 6. 2011

V sobotu 4.června v odpoledních hodinách proběhl již 4. ročník Víceměřického výšlapu.

Po týdnu příprav a práce, s chystáním chaty, dřeva na táborák, přípravě směrových cedulí a informačních tabulí na trasu, zajištění ochotných lidí k průběhu akce a na stanoviště,nákup potřebných věcí, vytisknutí diplomů, mapek, plakátků a jejich rozvoz a vyvěšení, nastal den D.

Na startu se sešlo, stejně jako u prvního ročníku asi jen 50 lidí, z toho 20 přespolních, aby opět vyrazili na velkou či malou trasu, které začínaly výstupem na Kozlov, a dál už se pak obě trasy rozdělili a šli v podstatě okruhy proti sobě.

Větší část velké trasy byla směrována ve stínu stromů ať Svodnice či kolem Doloplazských rybníků. Při putování jsme se mohli dozvědět zajímavosti o Víceměřicích a zámku, o Poličkách, o Doloplazích a zámku , kde byl umožněn i výstup do věže, odkud je nádherný výhled. Opět jsme si podobně jako loni mohli prohlédnout nádhernou, rozsáhlou, sbírku kvetoucích kaktusů u p. Zahradníčka  (tuto možnost využili i další, kteří se na celou trasu s námi nevydali.).  Po cestě byla možnost se občerstvit výbornou zmrzlinou či dobrým pivem.

Po příchodu do cíle obdržel každý účastník diplom, nápoj dle výběru a špekáček ,který si vlastoručně, dle chuti mohl opéct na připraveném táboráku. Následovalo vyhodnocení nejstaršího a nejmladšího účastníka pochodu a pro ukrácení chvile i obvyklá tombola.

Díky Všem , kteří přišli a prošli si připravené trasy a tím ocenili práci pořadatelů, kteří ochotně obětovali svůj volný čas pro zpříjemnění sobotního dne ostatním ...

Moje úvaha závěrem : Když se nic neděje, ozývají se kritici že je mrtvo. A když se něco pro lidi udělá, většina těchto lidí nedojde ani nakouknout .....

                                                      - P.B. -

 

Fotky z výšlapu od - M.I. -,doplněné fotkami od  - V.F. - najdete zde:

czsvicemerice.rajce.idnes.cz/4.6.2011_-_Vicemericky_vyslap/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář