Jdi na obsah Jdi na menu
 

30. 4. 2018 - Slet čarodějnic a čarodějů - článek

1. 5. 2018

 Ani v letošním roce jsme se nevyhnuli čarodějnickému reji, neboť v pondělí 30. dubna po šestnácté hodině se čarodějnice, čarodějové i čarodějnický potěr vydali na tradiční průlet obcí. I tentokrát byli doprovázeni bytostmi v civilním lidském šatu, což na sobě měli ti, kteří pod ním ještě stále skrývají svou pravou čarodějnickou identitu.

Z kopce jsme vylétli s doprovodem tématické rozverné hudby, linoucí se z kouzelných krabiček zavěšených na železných kůlech. Bohužel se trochu podcenila domluva, takže už po překonání přejezdu se průvod čarodějnictva podobal spíše průvodu smutečnímu. I my letití čarodějové, ukolébáni pravidelnými každoročními tóny linoucích se z kouzelných skříněk v minulých letech, jsme podcenili nutnost píšťalek, frkaček a kvíleček a dalších nezbytných instrumentů patřícímu k průvodu. Jelikož naše hlasové projevy byly slabé, prošli jsme obcí letos v tichosti. Snad i proto už letos nesledovalo náš průvod před svými domy tolik lidí jako v minulosti, ale za rok se polepšíme.

Průvod obcí byl zakončen jako tradičně na Chatě ve Svodnici, kde už pro nás hasiči měli připravenou hudbu, občerstvení a vatru s nádhernou, do detailu vyvedenou čarodějnicí. Ta ovšem během večera letos nevzplála, neboť díky celodennímu silnému větru, bylo vyhlášeno hasičským záchranným sborem silné riziko požárů, a proto byl na opečení špekáčků připraven oheň menší.

V letošním roce byla pro čarodějnický dorost připravena spousta soutěží, za které dostávali razítka a ty pak směnili za špekáčky na opečení, či sladké pokušení v čarodějném báru u čarodějnice „MARIEH“, kde byly jako každoročně v nabídce lektvary a tradiční pečené dobrůtky. U dětí byl velký zájem o pečené obří prsty, které byly tak autentické, že když se mi jich pár podařilo zachránit na ochutnání pro pořadatele, tak ti na ně koukali s nedůvěrou…

Letošní slet se opět vydařil, troufám si říct, že úspěšně – bylo hezky, přišlo dost kostýmovaných účastníků a následně i dalších hostů na Chatu, lidé se bavili, co více si přát.

Poznámky ze sletu na tři páry netopýřích křídel zaznamenal

                                                 „ČÁRY BURDA“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář