Jdi na obsah Jdi na menu
 

3.-4. srpna 2013 - Výstava květin a květů

5. 8. 2013

Díky letošnímu tropickému létu, kdy se zrychlila i vegetační doba a kvetení květin, jsme raději operativně přesunuli plánovanou výstavu květin z půlky srpna, hned na jeho počátek, takže letošní Výstava květin a květů se konala již o víkendu 3. a 4. srpna.
I přes nezvyklá vedra, kdy květiny ráno nakvetly a večer už dokvétaly, se podařilo výstavu a připravené vázy opět zaplnit množstvím květů. Aby nám po dobu výstavy květy vydržely, bylo nutné přitemnit okna a přijatelnou teplotu v zasedačce udržovat pokojovým ventilátorem, což se ukázalo jako dobré řešení, neboť květiny vydržely po oba dva dny svěží. Možná i díky tropům venku, byla návštěvnost oproti loňsku o něco nižší, ale ti kdož přišli, určitě nelitovali. Čekala na ně pestrá paleta druhů, barev a tvarů, při kterých srdíčko zaplesalo. Květiny byly doplněny živými vazbami paní Jarmily Ševčíkové a květinovými aranžeriemi paní Pavly Novotné. Nechyběly ani kvetoucí kaktusy od pana Jana Zahradníčka, které si bylo možné i zakoupit a odnést. Výstavu doplňovaly fotografie květin od Marcely Iránkové, byla připravena také oblíbená ruličková tombola s okamžitou výhrou. Po dobu konání výstavy bylo otevřeno i nově vybudované Muzeum života, které si zájemci z řad návštěvníků výstavy květin mohli v klidu a pohodě prohlédnout.
Děkujeme Všem členům i příznivcům zahrádkařské organizace, kteří na výstavu věnovali své květiny a podělili se o jejich krásu z ostatními ... P.B.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář