Jdi na obsah Jdi na menu
 

1.12.2012 - Možná příjde i Mikuláš ... článek

4. 12. 2012

Od zájezdu na konci srpna jsme měli, u zahrádkářů, z pohledu zvenčí, relativní klid, ale  zasvěcení ví , že jsme intenzivně pracovali na přípravach důstojných oslav významného jubilea naší organizace.

První větší akcí pro veřejnost , bylo pořádání soutěžně - zábavného odpoledne, pro děti i dospělé, s názvem " Možná přijde i Mikuláš ", které se uskutečnilo v tomto roce,už v sobotu 1. prosince.

Ve zcela zaplněném sále košíkárny už to od 14 hodin vřelo jako v úle a nás pořadatele potěšilo, že se s teměř šedesátkou dětí  přišlo pobavit a doprovodit své ratolesti i velké množství dospělých.

Odpolední program zahájily svým vystoupením děti z Mateřské školy, pro mnohé z nich to bylo premiérové vystoupení na veřejnosti, v hledáčku  kamer a blesků fotoaparátů přítomných dospělých diváků, oceněné ve finále zaslouženým potleskem všech přítomných.

Po vystoupení následovaly jednoduché i složitější hry a soutěže, za jejihž zdárné splnění byly děti odměňovány bonbony. Soutěže byly přerušeny , až s příchodem nadpřirozených bytostí. Ani tentokrát nás Mikuláš nezklamal a  poctil nás svou návštěvou, doprovázen Andělem a Čertem. Po zaznění jeho laskavého hlasu, šum a pohyb v sále utichl a po jeho příchodu  se u něj děti sami hlásily , aby mu předvedly své recitační schopnosti, či se jen v rozhoru obhajovaly, jak byly po celý rok hodní a Mikuláš je po vyslechnutí odměnoval balíčky sladkostí, které mu pomáhal rozdělovat Anděl ze svého košíčku ... A jelikož se v sále sešli jen děti hodné a připravené, černý pekelník i letos odešel s prázdnou. Po výslužce si Mikuláš ještě všechny děti sezval k sobě, aby si s nimi udělal společnou fotografii na památku.

 Po odchodu Mikuláše s družinou pokračovalo odpoledne volnou zábavou, která byla přerušena až posledním bodem programu, kterým je pravidelně Dětská tombola. Letošním tahákem tomboly byl nádherný dort, který věnovali manželé Antoníčkovi. Poděkování patří nejen jim, ale i Všem dalším příznivcům, kteří i bez žádostí ,sami přinesli a věnovali do tomboly své dárky pro děti. ...

Ceny byly vydány, program byl vyčerpán a jak už bývá zvykem, z vydáním poslední ceny z tomboly se sál začal pomalu vyprazdňovat a rodiče se svými dětmi, jež byly obtěžkáni dárky a hlavami plnou zážitků, odcházeli ke svým domovům ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář