Jdi na obsah Jdi na menu
 

1.1.2013 - Vítání Nového roku na Kozlově - článek

2. 1. 2013

V posledních minutách roku 2012 jsme si, někteří z nás, udělali krásnou noční vycházku a vystoupali na Kozlov, aby jsme si v klidu přírody, vychutnali příchod Nového roku 2013.

Počasí tentokrát bylo naprosto dokonalé. Jen lehce pod nulou, bezvětří a nádherná jasná noc a proto i noční výhled do okolí byl perfektní. Návštěvníky jsme na vrcholu vítali vylepšeným čajem, ale jen do půlnoci, pak začly létat zátky připraveného šampáňa a my si mohli společně přiťuknout a popřát si vzájemně v Novém roce. A nelétaly jen špunty. V celém širokém dalekém okolí vzlétly k nebi tisíce rachejtlí a ohňostrojů, aby rozzářily noční oblohu a my jsme se mohli téměř 40 minut rozhlížet  a odhadovat , kde která světelná šou asi je. Letos poprvé jsme se rozhlédli do okolí ještě z větší výšky než jindy a to z nové Vyhlídky, která si odbyla svou silvestrovsko-novoroční premiéru a zároveň prožila i svou zatěžkávací zkoušku. Letos se sešlo přes třicet nadšenců, kteří opustili teplo domova a přišli se pokochat ojedinělým výhledem. A nebyli všichni jen místní. O výjmečnosti tohoto neobyčejného zážitku, se přišli přesvědčit i hosté z Dřevnovic, Olomouce a dokonce i z Prahy !

Ke svým domovům jsme se rozcházeli plni dojmů z nádherné popůlnoční scenerie, kterou jsme díky příznivému počasí měli možnost shlédnout  ....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář