Jdi na obsah Jdi na menu
 

1. a 2. 12. 2018 - Adventní prodejní výstava - článek

3. 12. 2018

Sychravé listopadové počasí dávalo tušit, že už skončil teplý podzim, blíží se zima a že se zimou tu budou opět Vánoce. Vánočním svátkům předchází čtyři adventní neděle a na tu první, už několik let pořádají zahrádkáři adventní prodejní výstavu.

A nejinak tomu bylo i letos. O víkendu prvního a druhého prosince opět provoněla košíkárnu vůně svíček, jehličí a punče. I letos jsme pokračovali v nastaveném trendu, kdy přijmeme zboží od výrobců a prodejců do komise a za jejich cenu, je po oba dny nabízíme návštěvníkům.

Ty tam jsou ale doby, kdy naše předvánoční výstava a trhy byly jedině v širokém okolí. Poslední roky, už většinou, zejména obecní úřady v okolí, pořádají předvánoční výstavky a jarmarky či trhy v každé obci. S tím úzce souvisí i to, že na všech těchto akcích je téměř totožný sortiment výrobků, se kterým prodejci objíždí výstavy. Stejné to bylo i u nás. Některým prodejcům se zdálo, že už u nás jsou okoukaní a moc toho neprodají, tak zkoušeli nabízet své zboží jinde. Jiní zase měli myšlenky stejné, tak přivezli své zboží k nám. Takže letos došlo k situaci, kdy nepřijeli prodejci obvyklí, ale vystřídali je noví, což bylo paradoxně ku prospěchu, neboť množství zboží zůstalo, ale sortiment se obměnil, takže bylo opět z čeho vybírat.

Novinkou na letošní výstavě bylo i pouštění skořápkových lodiček se svíčkou. V době neuvěřitelně dokonalých hraček a možností to byl pro některé děti nezapomenutelný zážitek. Ještě jsme měli připravené i lití olova s výkladem, ale trochu jsme technicky podcenili sílu plamene, takže jsme nelili.

Snad příští rok?

Velkým plusem naší výstavy je i to, že je dvoudenní a máme i něco navíc, co zatím ostatní nemají. Kromě nabídky zboží, příjemné atmosféry, teplého sálu, bohatého sortimentu, je u nás i velký prostor k posezení, dobrému občerstvení, či pokoušení štěstí v ruličkové recesní tombole. To vše nahrává tomu, že se lidé domluví, nebo se tu jen tak potkají a dají si společně kafíčko nebo i další dobroty z naší bohaté nabídky občerstvení. Třeba letos to byl náš extra poctivý zahrádkářský punč s úplnou absencí vody, ale se spoustou ovoce dle výběru, zákusky, domácí klobása, nebo topinka s kuřecí maso-zeleninovou směsí a další pochutiny. Tento bonus s možností posezení, besedy či dobrého občerstvení už začíná tuto akci povyšovat z obyčejných předvánočních trhů na společenskou akci a i to nás těší, že se k nám pravidelní návštěvníci rádi vracejí a přidávají se k nim další a další.

A to je hlavním posláním této adventní výstavy – sbližovat lidi.

A snad se nám to daří…

              Petr Buriánek 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář